GeoLoket

Een goede analyse van de beschikbare data is de basis voor de opzet van een grondonderzoek. Door een steeds verder gaande digitalisering zal GeoICT een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen projecten en ontwerpberekeningen.

GeoLoket is een GIS webapplicatie van Wiertsema & Partners, waarin een grote hoeveelheid sondeer-, boor- en laboratorium data van Wiertsema & Partners locatie gebonden opgeslagen staat. In GeoLoket wordt deze informatie gecombineerd met diverse openbare bronnen met informatie over de bodemopbouw (zoals BRO en GeoTOP) en andere openbare bronnen (zoals PDOK en AHN). Door dit binnen één platform te ontsluiten wordt de gebruiker in staat gesteld deze informatie in onderlinge ruimtelijke samenhang te bestuderen en te analyseren. 

Naast de data van Wiertsema & Partners worden de openbare boor- en sondeergegevens uit de Basisregistratie Ondergrond (BRO) en boringen uit Dinoloket ontsloten via GeoLoket. In totaal bevat GeoLoket ruim 1.000.000 boringen, sonderingen en peilbuizen. In GeoLoket is van alle voorhanden informatie alle benodigde metadata aanwezig om data van de juiste categorie voor de juiste toepassingswaarde te kunnen selecteren en de onderliggende data te gebruiken in projectstudies of –analyses.

Uw contactpersoon

Alain Maas

Alain Maas

Hoofd GeoICT
Geoloket en Profiler  | Wiertsema & Partners

Kaartbeeld in GeoLoket, met onder andere de locaties van diverse onderzoeken en een geomorfologische kaart 

GeoIndex

GeoIndex is een onderdeel van GeoLoket waarmee beschikbare informatie verder kan worden geprocessed, en data kan worden geëxporteerd naar PDF, GEF, XML , EXCEL of (geotechnische) rekensoftware. Daarnaast kan laboratoriumdata in GeoIndex automatisch verwerkt worden in STOWA database structuur en exports hiervan. Met het aanbieden van de verscheidene export formats verschaft GeoIndex mogelijkheden tot visualisatie van sonderingen, boringen en laboratoriumresultaten en vergelijking met overige in de buurt aanwezige gegevens (bijv tbv aanlevering of goedkeuring naar BRO). Dit hoeft niet beperkt te zijn tot reeds in GeoLoket beschikbare data, maar door mogelijkheden te bieden tot inname en verwerking van bestanden in GEF- of XML formaat, ook eigen gegevens van de klant. Op deze gegevens is conversie (van GEF naar BRO-XML formaat en/of andersom en van GEF/BRO-XML naar PDF formaat) mogelijk.

In GeoIndex worden nog diverse andere functies ontwikkeld, zoals het berekenen van korrelspanningen op basis van boorprofielen, het automatisch interpreteren van sonderingen o.b.v. overige in de nabijheid aanwezige data , het specificeren van laboratoriumproeven en het opbouwen en samenstellen van 3D grondmodellen.

De beschikbare boringen en sonderingen kunnen in een profiel worden getoond, door in de kaart van GeoLoket een profiellijn aan te geven. Voor boringen is zowel de nieuwe boornorm (14688) als oude boornorm (NEN5104) volledig geïmplementeerd. Ook alle laboratorium indexproeven uit de 14688 norm worden ontsloten in Profiler, waarbij ook hier de gehele BRO dataset mee is ontsloten en gevisualiseerd. Het globale maaiveldverloop wordt voor het te tonen profiel gegenereerd uit de AHN3 informatie. De data is direct in Profiler te vergelijken met het GeoTOP en REGIS model.

Geoloket en Profiler  | Wiertsema & Partners

Een sondering (links), boring (midden) en laboratoriumtesten (rechts) in Profiler vergeleken met GeoTOP (achtergrond)

Met een GeoLoket account

  • Kunt u gemakkelijk voldoen aan de BRO gebruiks- en onderzoeksplicht.
  • Heeft u direct toegang tot de verwerkte project- en onderzoeksdata van uw bij Wiertsema & Partners lopende projecten
  • Heeft u de mogelijkheid om eigen geotechnische data in te laden en op deze wijze locatie gebonden data te visualiseren (ook t.o.v. overige reeds voorhanden informatie in de omgeving) en te archiveren
  • Heeft u de mogelijkheid gegevens aan te schaffen van de omvangrijke Wiertsema & Partners dataset met geselecteerde geotechnische data door heel Nederland

GeoLoket is volop in ontwikkeling. Met het toevoegen van nieuwe functies, zoals het koppelen van sensor en satelliet data en het uitbreiden van de dienstvorming ten aanzien van de BRO, blijft de meerwaarde van de applicatie groeien.

Download geoloket.pdf


Button