De Nederlandse bodem is opgebouwd uit verschillende grondsoorten, zoals zand, silt, klei of veen. Elke grondsoort heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen die van invloed zijn op de draagkracht van de ondergrond. Om schade en verzakkingen bij woningen en utiliteitsbouw te voorkomen, is het van belang het juiste type fundering toe te passen. Om de meest geschikte funderingsoplossing te bepalen, wordt de grond mechanische draagkracht en de daarbij horende zettingen in de ondergrond berekend. Op basis van de bepaalde draagkracht wordt een funderingsadvies opgesteld door één van onze geotechnisch adviseurs.
Om een gedegen funderingsadvies te bieden, moet zowel de bodemopbouw als de grondwaterstand bekend zijn. Daarnaast is het in kaart brengen van mogelijke omgevingsinvloeden van belang. Indien niet alle hierboven genoemde gegevens bekend zijn om een gedegen funderingsadvies te bieden, kan Wiertsema & Partners de benodigde gegevens voor u achterhalen. Eerst wordt geotechnisch grondonderzoek verricht. In het veld worden sonderingen en boringen uitgevoerd. Tevens kan door monitoring van de grondwaterstand een beeld worden verkregen van de mogelijke fluctuatie van de grondwaterstand. Na het uitvoeren van lab proeven op de grondmonsters, interpretatie van het bodemprofiel, het bepalen van de grondwaterstand en het in kaart brengen van omgevingsinvloeden wordt een gedegen funderingsadvies opgesteld.
Op basis van het uitgevoerde funderingsadvies kan door de constructeur een palenplan worden uitgevoerd. Indien gewenst kan Wiertsema & Partners ondersteunen met het bepalen van de paalpuntniveaus op basis van het toelaatbare draagvermogen en het last-zakkingsgedrag. Is er al een funderingsadvies aangeboden, maar wilt u een extra zekerheid inbouwen voor uw project? Wij kunnen u een onafhankelijke review geven over het al opgestelde funderingsadvies.
Ons bedrijf is gesloten van 21 december t/m 3 januari 2021!
Beste bezoeker,
Wij wensen u fijne feestdagen! Ons bedrijf is gesloten van 21 december t/m 5 januari 2025.