Ons werk

Akoestisch doormeten van palen


Het toepassen van akoestisch doormeten bij fundaties

Op het gebied van paalfundaties is voldoende expertise in Nederland. Toch komt het in een beperkt aantal gevallen voor dat er wat mis gaat. Akoestisch doormeten van prefab of in de grond gevormde funderingspalen is een snelle en economische wijze om de integriteit van palen te controleren, nadat deze zijn aangebracht.

Bij het akoestisch doormeten van betonpalen wordt met een kunststof hamer een compressiegolf in axiale richting van de paal gebracht. Breuken of zwakheden worden via reflectie van dit signaal opgespoord en met de veldcomputer vastgelegd. De gemeten versnelling wordt in de veldcomputer omgezet en weergegeven in een grafiek. De resultaten van het akoestisch doormeten worden binnen 24 uur aan de klant gerapporteerd. De interpretatie van het meetresultaat vereist deskundig personeel. Kennis van de bodemgesteldheid en de wijze van paalvervaardiging zijn bij akoestisch doormeten noodzakelijk.

Wiertsema & Partners beschikt over veel ervaring met het akoestisch doormeten van verschillende typen funderingspalen. Per jaar meten wij circa 60.000 palen door. Vanuit deze ervaring zijn wij in staat om als onafhankelijke partij een gedegen uitspraak te doen over de integriteit van funderingspalen. De uiteindelijke bevindingen en meetresultaten van het akoestisch doormeten worden vastgelegd in een schriftelijke rapportage.

Op de pagina 'folders' kunt u onze folder 'akoestisch doormeten van palen' downloaden.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player