Ons werk

Geomonitoring


Waarom zijn monitoring en controlemetingen belangrijk?

 

Voorafgaand aan vele bouwkundige of infrastructurele werkzaamheden wordt tegenwoordig vooraf een risicoanalyse uitgevoerd en een schadeprofiel opgesteld. Deze vormen de basis van een monitoringsplan van controlemetingen die tijdens het project worden uitgevoerd om faalkosten en de kans op eventuele schade en overlast zo efficiënt mogelijk te verkleinen.  

Monitoring en controlemetingen tijdens de uitvoering van projecten vormen een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Voor het uitvoeren van monitoring hebben wij een separate afdeling. Deze afdeling Geomonitoring bestaat uit breed opgeleide medewerkers. De afdeling voert monitoring uit voor externe partijen en voor de adviesafdelingen binnen ons bedrijf. Door de korte communicatielijnen met onze adviseurs wordt een snelle en gedegen ondersteuning gegeven bij de voorbereiding en realisatie van een geotechnisch project.

Het belang van een gedegen monitoring wordt door de bij bouwprojecten betrokken partijen onderkend. De voor monitoring belangrijke CUR Richtlijn 223 Meten en monitoren van bouwputten heeft dan ook als subtitel meegekregen ‘Instrument voor kwaliteits- en risicomanagement’. 

De verscheidenheid aan mogelijke metingen voor monitoring tijdens de uitvoeringsfase is groot. De controlemetingen die wij uitvoeren zijn o.a. trillingsmetingen, scheurmetingen, akoestische metingen ter controle van in de grond gevormde palen en plaatdrukproeven. Daarnaast verzorgen wij grondwatermonitoring en monitoring door sonderingen. Het is echter met name de combinatie van een adequate uitvoering van monitoring met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van geotechniek en geohydrologie die ons tot een gewaardeerde deskundige onafhankelijke partij maakt.

Via het linkermenu kunt u meer lezen over de verschillende metingen. Tevens is het mogelijk via onze site een offerte aan te vragen.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player