Ons werk

Monsterbeschrijving


Een belangrijke activiteit in het laboratorium is het beschrijven van grondmonsters. Onze laboratoriummedewerkers hebben in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd met het vakkundig classificeren. In het laboratorium komen geroerde en ongeroerde grondmonsters binnen. Deze laatste kunnen bestaan uit standaard Ackermann bussen, 100 mm Ackermann bussen of liners.

De meeste grondmonsters die in het laboratorium binnen komen, worden beschreven conform de Nederlandse norm NEN 5104. Een deel van de grondmonsters zijn afkomstig van onderzoek buiten Nederland. Hiervoor worden andere classificatiesystemen gebruikt. Voor projecten in Duitsland wordt geclassificeerd conform de DIN. Offshore projecten buiten Europa worden veelal geclassificeerd volgens de British Standard of de ASTM.

Boorprofielen kunnen ook fotografisch vastgelegd worden. Hiervoor beschikken we over een vaste foto-opstelling. De foto's worden digitaal verwerkt.

Indien u meer informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Tevens is het mogelijk via onze site een offerte aan te vragen.

 

Liners 

 Fotograferen monsters

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player